Baleset

Tömegszerencsétlenség Királyegyházánál - 23 sérült a felborult buszon

Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz a Baranya megyei Királyegyháza közelében. 23 ember megsérült, többek állapota súlyos, két emberé életveszélyes, egy embert újraélesztettek.

2015.06.22 18:23ma.hu

A Királyegyháza és Gyöngyfa között történt szerencsétlenségben egy Pécsről Sellyére tartó távolsági busz egy egyenes útszakaszon letért az úttestről és a jobb oldalon egy fának ütközött. A karambol következtében a huszonöt embert szállító jármű az oldalára borult, a jobb oldalon ülő utasok súlyos sérüléseket szenvedtek.

A helyszínre három mentőautó és helikopter érkezett, továbbá sellyei, szigetvári és pécsi tűzoltók is segítik a mentést - tájékoztatta a Pécsi Újság.hu-t Kasza Anett. A katasztrófavédelmi szóvivő hozzátette, a balesetben - a jelenlegi adatok szerint - összesen huszonhárman sérültek meg.

Egy sérültet sikeresen újraélesztettek, egy másik utas ugyancsak életveszélyes állapotban van, további nyolc személy pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Tizenhárom embert könnyebb sérülésekkel kell ellátni. A tűzoltó hadnagy tájékoztatása szerint kollégái a baleset közelében található bokrokat is átfésülték, de újabb sérülteket szerencsére nem találtak.

Az érintett útszakaszt teljesen lezárták, a rendőrség jelenleg is helyszínel. A buszsofőrt ugyancsak kórházba szállították. Kérdésünkre, hogy a buszsofőr esetleg a balesetet megelőzően rosszul lett volna, Kasza Anett nem tudott válaszolni.

A megyében utoljára 2014 február elején történt ilyen súlyos buszbaleset, akkor egy Erdélybe tartó busz karambolozott az autópályán, Bóly közelében.

MTI Fotó: Lendvai Péter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.