Boxerből húzta elő

Jogerősen elítélték a rendőrökre gázpisztollyal lövő férfit

Jogerősen két év börtönbüntetéssel sújtotta a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság azt a férfit, aki hétfő éjjel rendőrökre lőtt gáz-riasztófegyverével. A büntetést a bíróság 5 év próbaidőre felfüggesztette.

2015.06.18 16:58MTI

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor közleményében azt írta: hétfő este három, szolgálatot teljesítő rendőr bűncselekmény gyanúja miatt jelent meg a budapesti férfi XV. kerületi, Páskomliget utcai lakásánál.

A rendőrök csöngetésére a vádlott kinyitotta az ajtót, ekkor a rendőrök felmutatták a szolgálati igazolványukat és felszólították a férfit, hogy jöjjön ki a lakásból. A férfi azonban az ajtótól hátrálni kezdett, közben a boxeralsójából elővette a lőfegyvert utánzó gáz-riasztófegyverét és azzal a jogszerűen intézkedő rendőrök felé lőtt. A férfitől mintegy két méterre álló egyik rendőr arcát eltalálta a kicsapódó gázfelhő, de az nem okozott neki sérülést.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a csütörtökön gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amely a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.