Bűnügy

Elfogták a Király utcai lövöldözés egyik gyanúsítottját Budapesten

Ő vezette azt a fegyverekkel teli autót, amely hétfő hajnalban oszlopnak ütközött a fővárosi Bem József téren.

2015.06.08 11:39MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője, Csécsi Soma emlékeztetett arra, hogy 2015. április 15-én, hajnalban a budapesti Király utcában a jelenleg is körözött Sz. J. R. és három társa több lövést adott le egy társaság tagjaira, feltehetőleg gáz-riasztó fegyverből, majd autóval elmenekültek a helyszínről. A megtámadott társaság két tagja könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök másnap két lövöldözőt elfogtak, harmadik társuk hétfőn hajnalban került rendőrkézre; mindhármuk, illetve a szökésben lévő Sz. J. R. ellen is csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség - ismertette a szóvivő.

A BRFK korábban azt közölte: közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint három gáz-riasztó és egy gumilövedékes fegyvert találtak lőszerekkel egy autóban Budapesten, amely hétfőn hajnalban oszlopnak ütközött a Bem József téren.

A tájékoztatás szerint a járőrök, nem sokkal fél kettő után megkülönböztető hang- és fényjelzés használatával próbáltak intézkedni egy, a II. kerületi Árpád fejedelem útján közlekedő kocsi vezetőjével szemben. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem áll meg, menekülni kezdett, a rendőrök pedig követték. Az autó a Bem József téren villanyoszlopnak ütközött, a benne ülő két ember elfutott a helyszínről.

A rendőrök a jármű átvizsgálásakor találták meg a fegyvereket.

Három órával később a helyszín közelében elfogták az egyébként körözés alatt álló autó vezetőjét, társát még keresik - közölte korábban a BRFK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.