NAV-közlemény

Gyomrában csempészte a 470 halálos adagnak megfelelő kokaint

Harminc darab kábítószert tartalmazó kapszulát próbált a testében becsempészni Magyarországra egy venezuelai nő Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2015.05.06 08:39ma.hu
NAV Facebook

Egy venezuelai nő érkezett Budapestre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre Zürichen keresztül Brazíliából. A zöld folyósón áthaladó utast a pénzügyőrök megállították és miután nem jelentett be semmit, tételes vámvizsgálatot tartottak. Átvizsgálták a kézi poggyászát és a ruházatát is, de nem találtak semmit.

Az utas a vizsgálat során végig nagyon segítőkész és közreműködő volt, de feltűnt, hogy meglehetősen feszülten viselkedik. Emiatt úgy döntöttek a pénzügyőrök, hogy CT vizsgálatot is tartanak, ezért a nőt kórházba szállították.

Az eredmény igazolta a gyanút, a vizsgálatból ugyanis kiderült, hogy 30 darab kapszula van az utas testében. A kapszulákban található anyagon végzett kábítószerteszt megállapította, hogy az kokain. A kapszulákból összesen 328,86 gramm mennyiségű kokain került elő, amely majdnem 470 halálos adagnak felel meg.

A lefoglalt kábítószer becsült értéke megközelíti az 55 millió forintot. A pénzügyőrök az előkerült kábítószert lefoglalták és az utassal együtt átadták a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak, ahol feljelentést tettek kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Idén eddig összesen 46 esetben megközelítőleg 20 kilogramm kábítószert foglaltak le a pénzügyőrök a repülőtéren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.