Német fogás

Kokórekord: négy mázsa kokain a boltlánc banánosdobozaiban

Majdnem négy mázsa kokaint találtak Kolumbiából érkezett banánosdobozokban a berlini Aldi-szupermarketek dolgozói.

2015.05.04 19:19MTI

A rendőrség közlése szerint 386 kilogramm kábítószer került elő a banánszállítmányokból. A német élelmiszerbolt-hálózat összesen tizennégy berlini, illetve Brandenburg tartománybeli üzletében találtak egy-, illetve kétkilós adagokban fekete zacskókba csomagolt kokaint a gyümölcsök között.

Ez a legnagyobb mennyiség, amelyet kokainból egyetlen akcióban lefoglaltak a berlini hatóságok - közölte a rendőrség szóvivője, Stefan Redlich, miután bemutatta a fogást a német sajtónak. A korábbi legnagyobb, 300 kilogrammos kokainszállítmányt 1999-ben foglalták le.

Az Aldi berlini és brandenburgi üzletei nem először kaptak kokaint Kolumbiából a megrendelt banán között. 2014 januárjában az üzletlánc több boltja összesen 140 kilogrammot kapott a kábítószerből, szintén banánosdobozokba rejtve. Akkor a hatóságok arra gyanakodtak, hogy a csempészek elfelejtették vagy nem tudták időben kipakolni árujukat a banán közül.

Nemrég egy másik német bolthálózat, a Lidl is kapott hasonló, kéretlen szállítmányt: egy hónapja a lánc egy prágai egységébe 100 kilogramm kokain érkezett a banán között Kolumbiából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.