Cserei utca

Meghalt a zuglói robbanásban megsérült kisgyermek

A kisgyermek életéért órákon keresztül küzdöttek a műtőben, de nem tudták megmenteni, sérüléseibe belehalt.

2015.03.13 07:09Havariapress

Mégsem halt meg a kétéves kisgyermek - de rosszak az esélyei

A kétéves kisgyermek még él, de rosszak az esélyei - mondta az őt kezelő orvos. A HavariaPress hírügynökség pénteken azt írta - és ennek alapján a ma.hu is -, hogy a gyermek az éjjel meghalt, csütörtökön este pedig a kerület polgármestere, Karácsony Gergely írta Facebook-oldalán ugyanezt.

MTI Fotó: Lakatos Péter

Nem tudták megmenteni az életét annak a kisgyermeknek, aki a Cserei utcai robbanás során sérült meg, s újraélesztést követően, válságos állapotban vitték kórházba. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

A csütörtöki robbanásban kilenc ember, köztük négy gyermek sérült meg. A mentők mindannyiukat kórházba szállították. Az egyik sérültet, egy két év körüli gyermeket újra kellett éleszteni, életveszélyes sérülésekkel, válságos állapotban szállították kórházba. A kisgyermek életéért órákon keresztül küzdöttek a műtőben, de nem tudták megmenteni, sérüléseibe belehalt.

Csütörtökön délután 3 órakor következett be gázrobbanás a XIV. kerületi Cserei utca egyik négyemeletes lakóházában. Az egyik földszinti lakásban robbant fel egy gázpalack, a detonációt kisebb tűz is kísérte. A robbanástól kidőltek a falak, a berendezési tárgyak a belső udvarra repültek. A statikai felmérést követően öt lakást életveszélyessé, lakhatatlanná nyilvánítottak. A ház tartószerkezete nem károsodott, az otthonaikat elhagyni kényszerült lakók a romok keresőkutyás átvizsgálása és a statikai ellenőrzés után visszatérhettek.

A lakhatatlanná vált lakások közül kettőben laktak, a lakók elhelyezéséről a zuglói önkormányzat gondoskodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.