A körzeti megbízott figyelt fel a fiatalokra

Tűzoltószertárban nevelgették a kendert

A körzeti megbízott figyelt fel kedden négy, számára ismeretlen férfira a sármelléki Arany János utcában, a használaton kívüli tűzoltószertárnál.

2015.03.12 10:11Havariapress

Az igazoltatás után körülnézett az egykori tűzoltósági épületben, s megdöbbenve tapasztalta, hogy vadkender burjánzik odabent. A rendőrök a helyszíni szemle során a helyiségben 4 tő vadkendert találtak cserépbe ültetve, valamint további 3, már szárítás alatt álló tövet.

A szemlén résztvevő botanikus szakértő elsődleges véleménye szerint a megtalált növények virágzás előtt álló kb. 40-50 cm magasságú vadkender növények.

A helyszínen a termesztést elősegítő ventillátorok, fűtéshez használt világító berendezéseket, sátrakat, tápoldatokat találtak a rendőrök. Az egyik férfi lakásán házkutatást tartottak a nyomozók, ahol 106 gramm levéltörmeléket és egyéb vadkender termesztéshez szükséges tárgyakat találtak.

A nyomozók mind a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, akik közül K.T. 24 éves keszthelyi férfi azt mondta a rendőröknek, hogy egy nagykanizsai barátjával saját fogyasztásra termesztették a vadkendert.

Az ehhez szükséges elméleti tudást, valamint a technikai berendezéseket is az internetről rendelték és vásárolták meg.

A bűncselekmény elkövetését a két fiatalember elismerte, akik azt is elmondták a nyomozóknak, hogy 23 éves keszthelyi társuk csupán sofőrként volt jelen, a másik nagykanizsai férfitől pedig a magokat vették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.