Cirkusz

Nem, ez nem vicc: oroszlánok kóboroltak Kecskeméten

Vándorcirkuszból léptek meg, de szerencsére fél órán belül befogták a vadállatokat.

2015.03.10 19:33ma.hu
Illusztráció: freedigitalphotos/papaija2008

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2015. március 10-én 16 óra 7 perckor arról, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpont zárt (Vízmű-domb) területén az ott állomásozó cirkusz állatai közül két oroszlán ismeretlen körülmények között elszabadult - írta a police.hu.

A helyszínre vonult rendőrök a tájékozódáson túl megkezdték a szabadidőközpont kiürítését, valamint a kerítés és a kapuk ellenőrzését. Kiérkezésükkor az egyik keresett oroszlán már előkerült, a másik állat befogását pedig már folyamatban volt.

Eközben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai értesítették a mentőszolgálat munkatársait a történtekről, valamint segítséget kértek a Kecskeméti Vadaskert vezetőjétől annak érdekében, hogy a még szabadon lévő oroszlánt altatólövedék kilövésére alkalmas fegyver használatával segítsék befogni.

Az összehangolt munka eredményeként 16 óra 34 perckor a másik vadat is sikerült bezárni, majd egyértelműen megállapították, hogy több oroszlán nincs szabadon.

Az ügyben a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.