Ástak és ásnak

Gázszivárgás miatt intézményeket ürítettek ki Polgáron

Gázszivárgás miatt 538 embernek kellett elhagynia egy általános iskolát, egy gimnáziumot és a járási kormányhivatalt a Hajdú-Bihar megyei Polgáron.

2015.02.24 10:20MTI

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: reggel fél hatkor érkezett bejelentés arról, hogy Polgáron, a Kiss Ernő utca és a Zólyom utca kereszteződésében aszfaltrepedésen át gázszivárgást észleltek.

A gázszolgáltató megkezdte a hibaelhárítást: munkagödröket ástak és ásnak, keresik a szivárgás helyét.

A tiszaújvárosi és a Borsod megyei katasztrófavédelem tűzoltói két vízpajzzsal és egy vízsugárral biztosítják a helyszínt.

Az intézmények elhagyni kényszerülőket egy másik iskolában, a művelődési házban és a polgármesteri hivatalban helyezték el.

12:00 - Megszüntették a gázszivárgást a hajdú-bihari Polgáron

Megszüntették a gázszivárgást a hajdú-bihari Polgáron, miután a szakemberek kedd délelőtt megtalálták a szivárgás helyét - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Előzőleg a katasztrófavédelem arról tájékoztatta az MTI-t, hogy gázszivárgás miatt 538 embernek kellett elhagynia egy általános iskolát, egy gimnáziumot és a járási kormányhivatalt Polgáron.

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: reggel fél hatkor érkezett bejelentés arról, hogy Polgáron, a Kiss Ernő utca és a Zólyom utca kereszteződésében aszfaltrepedésen át gázszivárgást észleltek.

A gázszolgáltató megkezdte a hibaelhárítást: munkagödröket ástak és úgy keresték a szivárgás helyét. A tiszaújvárosi és a Borsod megyei katasztrófavédelem tűzoltói két vízpajzzsal és egy vízsugárral biztosították a helyszínt.

Az intézményeket elhagyni kényszerülőket egy másik iskolában, a művelődési házban és a polgármesteri hivatalban helyezték el.

A szivárgás megszüntetése után a diákokat hazaküldték, a többiek pedig folyamatosan visszatérhetnek lakóhelyükre és munkahelyükre - közölte a katasztrófavédelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.