Gázömlés

Gázszivárgás miatt kiürítettek egy bevásárlóközpontot Nagykanizsán

A Kanizsa Centrumban lévő élelmiszer-áruház klímaberendezéséből ömlött ki a gáz.

2014.11.13 15:17MTI

A klímaberendezésből szivárgó gáz miatt ki kellett üríteni csütörtök délben egy bevásárlóközpontot Nagykanizsán - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Cseresznyés Dániel elmondta: a Kanizsa Centrumban lévő élelmiszer-áruház klímaberendezéséből ömlött ki a gáz, ezért a bevásárlóközpont biztonsági szolgálata már a tűzoltók kiérkezése előtt kiürítette az egész épületegyüttest.

A helyszínre két nagykanizsai tűzoltóegység mellett a megyei katasztrófavédelmi mobil labor is kivonult, hogy méréseket végezzen. A tűzoltók légzőkészülékben kezdték meg a beavatkozást, és elszorították a meghibásodott csövet. A végleges hibaelhárítást a klímaberendezés üzemeltetői végzik el - közölte a szóvivő.

Hozzátette: a katasztrófavédelem mérései szerint a szivárgó gáz sem az egészségre, sem a környezetre nem volt ártalmas.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.