Erőszakkal íratták alá az adásvételit

Emberrablás lett az autóvásárlásból - videón az elfogás

Közösen egy próbakörre indultak a járművel, melynek során a bajai Attila utcában V. László megállt, ahol a gépjárműbe beszállt V. István 30 éves bácsborsódi és J. Tamás 27 éves csávolyi lakos.

2015.02.23 11:13ma.hu
Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 25 éves bajai férfi 2015. február 21-én 8 óra 30 perc körüli időben Baja belterületén előzetes megbeszélés alapján találkozott V. László 38 éves helyi lakossal, aki meg kívánta vásárolni személygépkocsiját.

Közösen egy próbakörre indultak a járművel, melynek során a bajai Attila utcában V. László megállt, ahol a gépjárműbe beszállt V. István 30 éves bácsborsódi és J. Tamás 27 éves csávolyi lakos. Az autótulajdonost a beszálló férfiak bántalmazták és erőszakkal magukkal vitték az egyik csávolyi ingatlanba, ahol ott várakozott a 34 éves K.-K. István. A négy személy a sértettet megkötözte, a száját betömte és a házban tovább bántalmazta.

A 25 éves férfit erőszakkal arra bírták rá, hogy a tulajdonában lévő gépkocsi adás-vételi szerződését, illetve egy tartozás elismerő nyilatkozatot és más valótlan tartalmú dokumentumokat írjon alá. A követelés teljesítését követően a sértettet eloldozták, majd elengedték.

A férfi ezt követően a rendőrségen feljelentést tett. A bejelentést követő 24 órán belül a bajai nyomozók és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya egy akció során elfogta a négy férfit.

Velük szemben - őrizetbe vételük mellett - emberrablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök kezdeményezték a terheltek előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.