Gyilkosságok, zsarolás, emberrablás

"Nyugdíjas" orosz maffiafőnököt vettek őrizetbe Thaiföldön

Alekszandr Matuszov bűnszervezete 1995 és 2009 között volt aktív a moszkvai és szentpétervári térségben. A Cselkovo nevű maffia számlájára számos gyilkosságot, zsarolást és emberrablást írnak.

2014.06.25 10:25MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Őrizetbe vettek szerdán Thaiföldön egy többrendbeli gyilkosságban és más bűncselekményekben való részvételért körözött orosz maffiavezért, aki nyugdíjasvízummal tartózkodott a délkelet-ázsiai országban - közölte szerdán a helyi rendőrség.

Alekszandr Matuszovot hétfőn vették őrizetbe egy tengerparti városban, a Thaiföld keleti részén található Szattahipben, egy élelmiszer-áruház előtt - mondta Vut Liptapanlop rendőrtábornok. Matuszov bűnszervezete 1995 és 2009 között volt aktív a moszkvai és szentpétervári térségben.

A Cselkovo nevű maffia számlájára számos gyilkosságot, zsarolást és emberrablást írnak - tájékoztatott Alekszej Falunyin Bangkokban élő orosz diplomata, aki hazája számára "igen fontos" lépésnek nevezte a maffiavezér elfogását.

Az orosz hatóságok azért adtak ki letartóztatási parancsot Matuszov és néhány maffiatársa ellen, mert 1996-ban állítólag végeztek egy rivális bűnbanda négy tagjával. Wut elmondta, hogy az 52 éves maffiafőnök 2009-ben lépett először Thaiföld területére, majd elhagyta az országot, és a következő alkalommal hamis örmény útlevéllel tért vissza.

A Cselkovo vezetője nyugdíjasvízum birtokában élt a délkelet-ázsiai országban. A thai bevándorlási rendőrség később érvénytelenítette Matuszov tartózkodási engedélyét, és azon fáradozott, hogy kiadhassa őt Oroszországnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.