Berlusconi jobbkeze volt

Letartóztattak Libanonban egy maffiakapcsolattal vádolt volt olasz szenátort

Letartóztatták Libanonban Marcello Dell'Utri olasz vállalkozót, volt szenátort, Silvio Berlusconi jobb kezét, akit tavaly másodfokon hét évi börtönbüntetésre ítéltek a Cosa Nostra szicíliai bűnszervezettel való szövetkezés miatt.

2014.04.12 14:04MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Az olasz belügyminiszter szombati bejelentése szerint Dell'Utri a libanoni rendőrség őrizetében van Bejrútban. Angelino Alfano miniszter hozzátette, hogy Olaszország "természetesen követelni fogja Dell'Utri kiadatását".

Az olasz rendőrség a héten adott ki elfogatóparancsot Dell'Utri ellen - félve attól, hogy megszökik az országból -, pénteken pedig bejelentette, hogy nyoma veszett a 72 éves férfinak, ezért nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. Olaszországnak azonban nincs kiadatási egyezménye Libanonnal, ráadásul Dell’Utrinak van libanoni diplomata útlevele is.

A vállalkozó pénteken közleményt adott ki arról, hogy nem akarja kivonni magát a fellebbviteli bíróság jövő kedden várható végleges döntése alól, csak "gyógykezelés és pihenés céljából tartózkodik külföldön".

A másodfokú ítélet szerint Dell'Utri évtizedeken át közvetített a maffia és Berlusconi között. A két vállalkozó 1993-ban közösen alapította meg a Hajrá Olaszország (FI) jobbközép pártot. Dell'Utri tavalyig volt az FI szenátora.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.