A szíriai emberrablók fogságából

Kiszabadult az egy éve elrabolt dán fotóriporter

Daniel Rye Ottosent tavaly május 17-én rabolták el.

2014.06.20 08:14MTI

Váltságdíj ellenében kiszabadult az emberrablók fogságából a több mint egy évvel ezelőtt Szíriában elrabolt dán fotoriporter - közölte péntekre virradóra a dán külügyminisztérium.

Daniel Rye Ottosent tavaly május 17-én rabolták el. A fotós a szíriai fegyveres konfliktusról és a helyi lakosok, kiváltképpen a gyerekek és családtagjaik életéről készített fotókat - tájékoztatott a külügyminisztérium útján a túsz családja.

A dán média régóta tudott a fotós elrablásáról, de az ő biztonsága érdekében nem adott róla hírt, Ottosen családja pedig elutasított minden megkeresést a média részéről. A hozzátartozók most csak annyit közöltek, hogy Daniel Rye Ottosen a körülményekhez képes jól van.

A külügyminisztérium tudatta, hogy nem fog semmilyen részletet elárulni.

A Ritzau hírügynökség az ügyben tájékozott forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a 25 éves fotós elrablása mögött az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű szélsőséges iszlamista csoport állt, és váltságdíj ellenében engedte szabadon. A dán média szerint Ottosen jó tornász volt, és családja a tornászegyesületekhez fordult segítségért, hogy összegyűjtse a pénzt a meg nem nevezett összegű váltságdíjra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.