Herbál

Drogkereskedőket fogtak Szegeden

Az általuk árusított herbál nevű anyagtól egy ember súlyos állapotban került kórházba

2015.02.09 14:56MTI

Három férfit és egy nőt kábítószer-kereskedéssel gyanúsítanak a szegedi rendőrök; az általuk árusított herbál nevű anyagtól egy ember súlyos állapotban került kórházba - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a Szegedi Rendőrkapitányság helyettes vezetője.

Lázár Szvetozár, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a gyanúsítottak egy lakásban és egy garázsban árusították és állították elő a kábítószert. Mindig csak annyit készítettek, amennyire vevőjük is volt, így a házkutatás során néhány gramm herbált és 200 ezer forint értékben valutát és forintot foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás során kiderült, hogy a fogyasztók közül egy férfi a herbálba került egyelőre ismeretlen szertől olyan súlyos vese- és májkárosodást szenvedett, hogy nincs kihallgatható állapotban.

A herbál az orvosi zsályából készül, amit különböző vegyszerekkel kezelnek, és így hozzák létre a pszichotrop hatást. Mivel nem orvosi körülmények közt készült, így kerülhetett bele olyan idegen anyag - az eddigi információk szerint állati méreg -, ami miatt súlyos állapotba került az egyik fogyasztó. Azt hogy pontosan mi, és hogyan került a szerbe, még vizsgálják.

A három férfit a bíróság a napokban előzetes letartóztatásba helyezte, míg a nő szabadlábon védekezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.