BKK

Síncsere az M3-as metróban, még ma is pótlóbuszok közelekednek

A februári hétvégéken pótlóbusz jár az M3-as metró helyett a Deák Ferenc tér és a Lehel tér, illetve a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között.

2015.02.08 09:09ma.hu

Ma is egész nap metrópótló busz jár az M3-as metró helyett a Deák Ferenc tér és a Lehel tér között, a vonalon zajló síncsere-program miatt. A metró a hétvégén két szakaszra osztva jár, egyrészt Újpest-Központ és a Lehel tér, másrészt a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között.

A közlekedési rendet részletesen az alábbi linkre kattintva ismerhetik meg.

Facebook/BKK

A síncsereprogrammal a metró biztonságos közlekedését kívánják biztosítani a teljes infrastruktúra-felújítás megkezdéséig, de a munkálatoknak köszönhetően addig is megszűnnek a leromlott pályaállapot okozta sebességkorlátozások, rövidebb lesz az utazással töltött idő, valamint csökkennek a pályafenntartás költségei - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

2014-ben, valamint 2015-ben szakaszosan mintegy 42 ezer méternyi elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki a BKV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.