Kegyetlenség

Halott denevérek potyogtak a földre - bottal verte le őket a lakótelepen

Állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy székesfehérvári férfival szemben.

2014.12.29 11:05ma.hu
Fotók: police.hu

Székesfehérváron, a Bátky Zsigmond utcából 2014. december 24-én 14 óra körüli időben arról érkezett bejelentés, hogy egy ott lakó férfi a panel épület illesztéséből egy hosszú bottal söpörte ki a denevércsaládokat és az állatok tetemei a társasház előtti gyalogjárdán hevertek.

A lakossági bejelentést követően a nyomozók helyszíni szemlét tartottak, aminek keretében 19 élő és 11 halott állatot foglaltak le.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével egy 61 éves székesfehérvári lakost gyanúsítanak, akit a helyszínen elfogtak, majd a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásában a férfi azzal magyarázta tettét, hogy a lakása fölé beköltöző denevérek elviselhetetlen zajt csaptak, lakásába is berepültek és féltette tőlük szerettei testi épségét.

A denevéreket a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai ideiglenesen egy állatmenhelyen helyezték el, majd azokat 2014. december 26-án a nyomozók átadták a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága munkatársainak. Az átvétel során az egyik állatról kiderült, hogy feltehetően csak halottnak tettette magát, így a rendőrök végül nem 19, de 20 állat életét mentették meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.