Gitározás közben csapott le a vérszívó

Veszett denevér harapta meg a kempingező zenész nyakát

A baráti társaság békésen zenélgetett az erdőben, ahol tábort vertek, aztán hirtelen egy denevér bukkant fel, kétszer körberepülte a gitárost és mire a férfi észbe kapott, már beleharapott a torkába.

2014.09.16 20:00ma.hu
Fotó: YouTube

Gyanútlan kempingezőkre csapott le egy oregoni erdős részen egy denevér, a dermesztő jelenetet ráadásul a csapat egyik tagja videóra is vette, mert az áldozat épp zenélt a barátaival, amikor az eset történt. Az örömtelinek indult közös muzsika hirtelen horrorrá vált, amikor egy denevér jelent meg a közelben, kétszer körberepülte a gitározó férfit, majd lecsapott rá: pólója szélébe kapaszkodva megült a nyakán, és a következő pillanatban beleharapott a férfi torkába.

A videót megállították, de aztán a KPTV című helyi csatornának elmondták, hogy amikor Darrick Skou letépte magáról a denevért és a földre dobnia, a barátja felkapott egy kiskaliberű pisztolyt és azzal lőtte le a vérszívót. A tetemét bevitték a közeli kórházba, ahol megállapították, hogy okkal támadt emberre: veszett volt. Skou ezért erős ellenszereket kapott, hogy ne terjedjen el a szervezetében a potenciálisan halálos fertőzés, és bár most még fáradtnak és erőtlennek érzi magát, az orvosok szerint teljesen fel fog épülni.

Normál körülmények között a denevérek nem támadnak emberre, sőt, a közhiedelemmel ellentétben a hajba sem kapaszkodnak bele, érzékeny hallásuk ugyanis még a hajkoronát is jól jelzi számukra repülés közben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.