Elfogták a 4-es főút rémét

Bedrogozva dobálta a szemből érkezőket

Elfogták a rendőrök azt az autóst, aki a 4-es főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán éjszakánként kővel dobálta meg a szemből érkező gépkocsikat. A 39 éves férfi legalább húsz autót rongált meg.

2014.11.29 14:14Havariapress

Több mint húsz betört szélvédőről, illetve megrongált karosszériáról tettek bejelentést a rendőrségen 2014. november közepe óta a 4-es számú főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán éjszaka közlekedő autósok. Valamennyi járművet egy szemben közlekedő gépkocsiból dobták meg kővel.

A sértettek gyakran nem is tudták, hogy mi történt, az pedig csak a szerencsén múlt, hogy személyi sérülés egyik esetben sem történt. A Kisvárdai és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság is nyomozást indított az ügyben, nyomravezetői díjat is kitűztek.

A rendőrök éjszakánként kamerákkal felszerelt gépkocsikkal cirkáltak az érintett útszakaszon, hogy minél előbb elfogják az életveszélyes dobálót. A 4-és főúton megerősített rendőri jelenlét szombatra virradó éjjel hozta meg eredményét, amikor éppen az egyik jelzés nélküli szolgálati gépkocsit megelőző autó visszapillantó tükrének csapódott egy szemközti járműből kirepülő kő.

A rendőrök, miután meggyőződtek róla, hogy a megrongált autóban ülő férfi nem sérült meg, azonnal a másik kocsi után fordultak. Az a berkeszi bekötőúton próbált elmenekülni, de a rendőrök elállták az útját. Az autó sofőrje a többszöri felszólítás ellenére sem akart kiszállni, így az egyenruhások testi kényszerrel bilincselték meg. A gépkocsi ajtajában körülbelül tíz követ találtak a rendőrök.

A 39 éves kisvárdai férfi ellen a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával folyik eljárás. A férfit a Kisvárdai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A gyanúsított elfogása után alkalmazott gyorsteszt kábítószer fogyasztást mutatott ki, amiért külön eljárás indul. Elképzelhető, hogy nem minden károsult tett rendőrségi bejelentést, ezért a rendőrség várja további áldozatok jelentkezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.