Drogterápián játszódik

Függésben - Ifjúsági előadás a Kolibri Színházban

A Szücs Zoltán Függésben című művéből készült előadás egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik, az egyik szereplő történetén keresztül mutatja meg a felépülés fázisait.

2014.11.20 22:30MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Függésben címmel ifjúsági előadást mutat be a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház a K.V. Társulattal koprodukcióban, Czukor Balázs rendezésében pénteken.

A Szücs Zoltán Függésben című művéből készült előadás egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik, az egyik szereplő történetén keresztül mutatja meg a felépülés fázisait. Betekintést nyújt a függők zárt világába, sikereikbe és tragédiáikba.

Bemutatja, hogy a terápia során hogyan változik meg a gondolkodásmód, az érzelmi és lelki világ, és hogy milyen nehéz újra beilleszkedni a társadalomba egy drogterápia után - olvasható a Kolibri Színház MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Idézik az előadás rendezőjét, aki kiemelte: Magyarország az egyik vezető ország alkoholizmus és gyógyszerfüggés tekintetében.

"Annak ellenére, hogy szinte alig lehet olyan családot találni, amely valamilyen módon ne lenne érintett a témában, a társadalmunkra mégis jellemző, hogy elutasítóan bánik a függőségben szenvedőkkel, vagy nem vesz róluk tudomást" – fogalmazott a rendező.

"Az előadás nem prevencióként szolgál, hanem megpróbálja felhívni a figyelmet a kultúránkban fellelhető számos olyan területre, amely addikciót válthat ki, másrészt megmutatja, hogy milyen sorsok, és kiváltó okok állhatnak egyes addikciók kialakulásának hátterében" – mondta Czukor Balázs.

A produkcióban a Kolibri Színház színészei, Bárdi Gergő és Krausz Gábor, valamint a K.V. Társulat művészei, Némedi Árpád, Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina mellett a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjai (vezető tanár: Naszlady Éva) szerepelnek.

Az előadás látványtervezője Surányi Nóra, színházpedagógiai konzulense a Kolibri Színház drámapedagógusa, Végvári Viktória. A darab a bemutatót követően november 24-én, december 10-én és 11-én is látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.