Paralel

Külföldi rablásokkal vetik össze az óraszalonos támadást

Felvette a kapcsolatot az Interpollal a rendőrség az Andrássy úti szalont ért rablótámadás ügyében. A történteket hasonló rablásokkal összevetve, vakamint a menekülési útvonalat aprólékosan feltérképezve próbálnak a rablóbanda nyomára bukkanni a nyomozók.

2014.11.24 11:29Havariapress
Fotó: police.hu

Külföldön elkövetett, hasonlóan kivitelezett rablásokkal vetik össze a szombati rablótámadás részleteit a nyomozók azt remélve, hogy így az Andrássy úti támadás elkövetőinek nyomára bukkannak. Az összehasonlításhoz szükséges információk kikéréséhez a rendőrség felvette a kapcsolatot az Interpollal.

A nyomozók ugyanakkor megpróbálják feltérképezni a négyes menekülési útvonalát. A környék összes olyan biztonsági kamerájának felvételét bekérték, melyek hasznos információval szolgálhatnak arról, hogy merre menekültek, hol szálltak autóba a támadók. Mint ismert, az Andrássy úti óraszalonban szombaton délben jelent meg négy ismeretlen. Azonnal rátámadtak az alkalmazottakra: a két eladót megverték, majd a biztonsági őrrel együtt megbilincselték. Betörték a vitrineket, majd összepakolva a milliókat érő órákat, elmenekültek. A helyszínelés, a nyomok rögzítése az éjszakai órákig tartott.

A rendőrség a bolt kamerájának felvételét és az egyik támadó arcképét nyilvánosságra hozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.