Az embercsempészt is elfogták

Huszonhat koszovói egy kisteherautóban

Embercsempészt fogtak el a hajdú-bihari rendőrök: egy török férfi illegálisan akart 26 koszovói állampolgárt Németországba vinni.

2014.10.27 15:09MTI

Dobó Dénes, a rendőrség sajtóreferense elmondta: a rendőrök vasárnap este az M3-as autópálya polgári pihenőjénél megállítottak egy német rendszámú kisteherautót, és igazoltatták a jármű 60 éves török sofőrjét.

Az ellenőrzést végző rendőrök kinyittatták a férfival a jármű rakterét, ahol 26 illegális határátlépő, köztük nők és gyerekek voltak bezsúfolva - tette hozzá.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a gépjárművezetőt, aki a koszovói állampolgárokat Debrecenből illegálisan akarta Nyugat-Európába, Németországba vinni.

A rendőrség embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 60 éves török állampolgár ellen, akit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A 10 férfit, 8 nőt, valamint 8 gyermeket a rendőrök átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságának a további eljárás lefolytatására - ismertette Dobó Dénes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.