Tizenkilencen próbáltak Ausztriába jutni

Menekültek a vonaton

Tizenkilenc menekült próbált érvényes úti okmányok és vízum nélkül vonattal Ausztriába jutni, a rendőrök Győrben és Hegyeshalomban tartoztatták fel őket.

2014.10.24 14:12MTI

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy szerda reggel egy Bécsig közlekedő nemzetközi vonaton utazó 28 éves szíriai menekültet tiltott határátlépés miatt előállítottak.

Egy másik, szintén Bécsig közlekedő nemzetközi vonaton Győrben igazoltattak kilenc koszovói állampolgárt - köztük három gyermeket -, egy palesztin és két szíriai férfit.

A hegyeshalmi vasútállomásnál pedig ugyanazon a nemzetközi vonaton ellenőriztek egy palesztin, egy algériai, két koszovói és két szíriai férfit. Kocsis Tünde elmondta, hogy egyik menekült sem tudta igazolni a továbbutazáshoz szükséges feltételeket, ezért a rendőrök előállították őket tiltott határátlépés miatt.

A tizenkilenc menekült ügyében a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja a további eljárást – tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.