A déli piac megrendült

Lopott árammal nevelgették a kenderültetvényt

Kendertermesztőket fogtak el a rendőrök Algyőn és Szegeden, a két Csongrád megyei településen több mint ötszáz tő, kábítószernek minősülő növényt foglaltak le.

2014.09.05 09:25MTI
Fotó: police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Jászai Linda közölte, a szegedi nyomozók egy algyői ingatlanban tartott házkutatás során 136 tő kendert és 41 szárított növényt találtak még hétfőn. A folytatódó nyomozás eredményeként egy szegedi ingatlant is átkutattak, ahol további 367 tő kendernövényt és 77 tő, gyökérzettel rendelkező szárcsonkot foglaltak le a termesztéshez szükséges technikai eszközökkel együtt. Kiderült az is, hogy a gyanúsítottak a termesztéshez használt áramot a házhoz közeli elektromos vezetékről lopták.

A rendőrök két férfit vettek őrizetbe kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt, a Szegedi Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.