Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség

Szentesi tanyán nevelgette a kendert

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki a hatóságok szerint eladási céllal termesztett indiai kendert egy szentesi tanya fóliasátraiban.

2014.04.30 09:42MTI
freedigitalphotos.net/suphakit73

A vádirat szerint a szentesi férfi 2013 tavaszán fölállított két nagyméretű fóliasátrat, hogy ott kendert neveljen, majd megfelelő előkészítés után jelentős haszonnal értékesítse. Álcázásul a sátrak széleihez csemegekukoricát vetett.

A tanyán 2013. július 4-én tartott házkutatást a rendőrség: részben már leszedett, részben pedig éppen szüret előtt álló növényeket foglaltak le nagy mennyiségben, és megtalálták a feldolgozáshoz szükséges eszközöket is. A férfi otthonát átvizsgálva más típusú drogokra, egyebek mellett amfetaminra is bukkantak.

A 32 esztendős vádlott az ügyészség szerint emellett - részben ismerősei szorult helyzetét kihasználva – rendszeresen, éveken keresztül nyújtott pénzkölcsönöket engedély nélkül, és előfordult, hogy - ha nem tudott fizetni - a vádlott megfenyegette, bántalmazta adósát.

A főügyészség a férfit kábítószer birtoklásának bűntettével, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével vádolja, és fegyházbüntetést kér rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.