Megpróbálták

Embercsempészeti rekord - rengeteg gyerekkel

Csaknem 250 határsértőt fogtak el a hétvégén Csongrád megyében - köztük 53 gyereket.

2014.08.25 09:39MTI
Fotó: police.hu

A Csongrád megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Szenti Szabolcs elmondta: az elmúlt három napban 242 határsértőt állítottak elő, köztük 53 gyermeket. A legtöbben Ásotthalom és Röszke külterületén próbálkoztak illegálisan bejutni az országba, és ezzel a schengeni övezetbe.

A legnagyobb csoportot szombat délután fogták el Röszke külterületén a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve. A 21 koszovói és afgán állampolgár között 8 gyermek is volt.

Elfogtak egy embercsempészt is, a vajdasági, martonosi férfi fejenként 200 euróért vállalta, hogy Ásotthalom térségében átkíséri a határon az embereket. A rendőrök a polgárőrök segítségével a szerb férfi mellett 8 afgán, 1 iráni és 1 pakisztáni állampolgárt állítottak elő. A férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.