Szíriaiakat vitt volna nyugatra

Hegyeshalomnál bukott a szerb embercsempész

Az osztrák határ közvetlen közelében fogtak el a hegyeshalmi határrendészek egy szerb férfit, aki szíriai menekülteket próbált pénzért nyugatra csempészni.

2014.08.07 12:30Havariapress
freedigitalphotos.net/dan

A M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőjénél kedden késő délelőtt intettek le az ott szolgáló magyar és osztrák egyenruhások egy szerb rendszámú Fiat személyautót.

A sofőr a rendőri jelzésre mintegy tizenöt méterrel távolabb állt csak meg, majd a kocsiból kiszállva azonnal közölte, hogy haladéktalanul kórházba kell mennie.

Az határrendészekben támadt némi kétség a sofőr által mondottakkal kapcsolatban, ezért benéztek a Fiat utasterébe is, ahol a hátsó ülés mögött rejtőzve három, a csomagtartóban pedig egy negyedik férfit fedeztek fel.

A következő percekben a bujkálók mindegyikéről kiderült, hogy szír állampolgárok, akik nemhogy a jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, de még útlevelük sem volt.

A sofőr a keresztkérdések hatására beismerte, hogy a szerb határ térségében vette fel a külföldieket és vállalta, hogy 300 euró ellenében Ausztriába fuvarozza őket. A négy menekült ellen szabálysértési eljárás indult, tiltott határátlépés kísérlete miatt, a 32 éves szerb férfi viszont büntetőeljárásra számíthat, embercsempészet miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.