Montenegrói férfi

Gondolta, elfér a kamionban: pisztolyokat és lőszert próbált Magyarországra csempészni

A lefoglalt fegyverek tűzfegyvernek minősülnek, a lefoglalt töltények működőképesnek látszanak, és így lőszernek tekinthetők.

2014.08.05 09:21MTI

Pisztolyokat és lőszert próbált Magyarországra csempészni egy montenegrói kamionsofőr Röszkénél, a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a három pisztolyt, a 13 töltényt és egy üres tárat a hétvégén belépésre jelentkező férfi által vezetett teherautó levegőszűrőjében elrejtve találták meg a pénzügyőrök.

Az elsődleges szakértői vélemény alapján a lefoglalt fegyverek tűzfegyvernek minősülnek, a lefoglalt töltények működőképesnek látszanak, és így lőszernek tekinthetők.

A lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség szökés, elrejtőzés veszélye miatt kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, a Szegedi Járásbíróság pedig - nem jogerős döntésével - egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.