Két fiatalkorú a szerb-magyar határon

Szünidei munkának fogták fel az embercsempészetet

A szerb-magyar állampolgárságú fiút öt évre kiutasították az ország területéről.

2014.07.28 09:46MTI

Két fiatalkorú embercsempészt fogtak el a szerb-magyar határ közelében, a gyanúsítottak tizenöt külföldi állampolgárnak segítettek a zöldhatáron átjutni Magyarországra - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Árvai Edina közleménye szerint nyolc afgán és hét szír állampolgárt, valamint egy 16 éves magyar és egy 15 éves, szerb-magyar kettős állampolgárságú fiatalkorút fogtak el a rendőrök még szombaton az 55-ös főúton.

A külföldiek nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért előállították őket.

Kiderült, hogy a csoportnak a tiltott határátlépésben a két fiatalkorú segített, ezért velük szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyásuk mellett - büntetőeljárást indítottak. A szerb-magyar állampolgárságú fiút öt évre kiutasították az ország területéről.

A határsértők közül három szír állampolgár menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így őket átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak. A csoport többi tagját idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök, őket a kiskunhalasi őrzött szálláson helyezték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.