Drogériában fenyegetőzött

Járókelők segítségével fogták el a fegyveres rablót

Gáz-riasztópisztollyal fenyegetőzve rabolt ki egy férfi Dunakeszin egy drogériát, a támadó menekülés közben többször a levegőbe lőtt, járókelők segítségével fogták el.

2014.08.15 13:32MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

Vattayné Székely Noémi, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta, hogy az eset csütörtök délután történt.

A 29 éves budapesti B. Zoltán arcát sállal eltakarva a Cassalgrande tér egyik üzletébe ment be, ahol fegyverrel készpénzt követelt. A bolt alkalmazottja a fenyegetés hatására kinyitotta a kasszát, majd a férfi a megszerzett pénzzel gyalogosan távozott. Egy közeli üzlet eladója a rabló után futott, az üldözéshez egy járókelő is csatlakozott.

Menekülés közben B. Zoltán a fegyverből két lövést adott le. Az ORFK sajtóügyletese az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy a férfi nem emberre célzott, személyi sérülés nem történt. Arról, hogy a támadó mennyi pénzt vitt el, egyelőre nem nyilatkozik a rendőrség.

Az üldözőknek sikerült lefogniuk a rablót, akit a kiérkező rendőrök előállítottak. Gyanúsítotti kihallgatása után a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását – közölte Vattayné Székely Noémi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.