Rablás

Téglával ütötte ivócimboráját - vádemelést javasol a rendőrség

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a férfival szemben, aki téglával támadott rá egy ismerősére, egy tolnai falu főterén, hogy megszerezze a pénzét.

2014.08.07 08:47Havariapress
freedigitalphotos.net/Serge Bestasius Photography

A nyomozás adatai szerint 2014. május 5-én este egy 60 éves helyi lakos támadott meg egy téglával egy 69 éves férfit, a Tolna megyei Zomba főterén, majd elvette az idős ember pénzét.

A rendőrök megállapították, hogy a két férfi jól ismerte egymást, előzőleg együtt italoztak egy helyi presszóban is. Ott azonban összevesztek, a fiatalabbik férfi kisietett a kocsmából, majd az utcán megvárta és megtámadta vitapartnerét, aki az ütések következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

A történtek miatt rablás és súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás a támadóval szemben; az ügy nyomozása a napokban fejeződött be, s a bonyhádi rendőrkapitányság vádemelési javaslattal adta át az iratokat a járási ügyészségnek.

A gyanúsított egyébként három hónapot előzetes letartóztatásban töltött, de a bíróság a múlt héten ezt megszüntette, így a férfi jelenleg már szabadlábon védekezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.