Brutális!

Hidrogén-peroxidot töltött az ásványvizes palackba, kollégája majdnem meghalt

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki maró folyadékot töltött egy munkatársa vizespalackjába.

2014.07.29 09:09Havariapress
Illusztráció: freedigitalphotos/khunaspix

A molnári vízműtelep csoportvezetője és munkatársai március 4-én a vízmű becsehelyi telepére mentek, hogy kijavítsanak egy csőtörést, és kitisztítsák a víztározó tartályokat.

A csoportvezető délelőtt beosztottjaitól egy műanyag üveget kért. Ekkor egyikük odaadta az akkor távollevő munkatársuk ,,enyém" felirattal megjelölt ásványvizes palackját. A csoportvezető az ásványvizes üvegből a vizet kiöntötte, majd háromnegyed részig hidrogén-peroxid alapú fertőtlenítőszerrel feltöltötte. A vegyszerrel feltöltött ásványvizes palackot az ajtó elé, az átemelőtelep lépcsőjére tette, s otthagyta.

Az áldozat ezen idő alatt haladt el a lépcső előtt, észrevette az ásványvizes üvegét, amit az általa korábban ráírt ,,enyém" feliratról ismert meg, és abban a hiszemben, hogy abban még mindig ivóvíz van, beleivott. A megivott maró hatású vegyszer miatt nyelőcsővének és gyomrának súlyos, életveszélyes mérgezéses sérülését szenvedte el.

Az ügyészség szerint a vádlott azzal, hogy a vegyi anyagot élelmiszeres üvegbe töltötte, megszegte a kémiai biztonsági szabályokat, az eredetileg élelmiszerekhez gyártott, illetve használt csomagolóeszköz veszélyes anyag vagy veszélyes keverék tárolására nem használható.

Emiatt a Nagykanizsai Járási ügyészség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat vele szemben a Nagykanizsai Járásbíróság előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.