Kézfertőtlenítőt kevert a vízbe

Megmérgezte a tanára italát, mert nem mobilozhatott óra közben

Gyilkossági szándék gyanúja miatt letartóztattak egy 14 éves diákot, akit azzal vádolnak, hogy meg akarta mérgezni a tanárát. A gyerek balesetnek szerette volna beállítani a szándékos kotyvasztást.

2014.05.23 11:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Keerati

Gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatták azt a 14 éves floridai diákot, aki tanárának akart ártani, amikor az italába kézfertőtlenítőt kevert. Az esetről csak annyit tudni, hogy kedden kezdődött egy Polk megyei, közelebbről meg nem nevezett város iskolájában. A diákra a tanár többször is rászólt, mert óra közben használta a mobiltelefonját, majd másnapra egy felügyelőt hívatott, hogy látogassa meg az osztályt tanítás közben. Amikor szerdán megérkezett, Ana Morejon kiment vele a folyosóra, hogy az osztályban tapasztalható viselkedési problémákról beszéljen vele.

Közben a nebulók felsorakoztak az ebédhez, és ahogy elhaladtak az asztal mellett, az egyik fiú észrevette, hogy a tanárnő az asztalon hagyta a kupakkal lezárható vizespoharát, mellette pedig egy pumpás kézfertőtlenítő állt. A vádlott a többi diák elmondása szerint a vegyszerből két adagot pumpált közvetlenül a pohárba, majd felvette a poharat, és körkörös mozdulatokkal elkeverte a fertőtlenítőt a vízzel. Ezt követően az osztály a felügyelővel ment át az ebédlőbe, Morejon pedig az osztályban maradt.

Ahogy beleivott a poharába, azonnal érezte a furcsa, virágízű aromát, de nem volt biztos a dolgában, ezért még egyet kortyolt belőle, ami megerősítette a gyanúját. A kérdőre vonás hatására két gyermek elmondta, mit tett a társuk, aki viszont azzal próbálta mentegetni magát, hogy a rendőröknek azt mondta, csak véletlen baleset történt. Korára tekintettel nem került előzetes letartóztatásba, de a későbbiekben meg kell jelennie a kihallgatáson - számolt be a News13 című amerikai hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.