Péntektől nem vezethet buszt a sofőr

Kirúgták a kerékpárost elsodró buszsofőrt - az áldozat videójával

A biciklis estében eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, hét bordája eltört, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része.

2014.07.25 11:18MTI
Forrás: youtube.com

Péntektől nem vezethet buszt az a sofőr, aki a Thököly úton egy buszsávval közös kerékpársávban leszorított egy biciklist, majd továbbhajtott - írta pénteken az Index hírportál.

A balesetről a kerékpáros videót is készített, majd azt feltöltötte az egyik videomegosztó portálra. A biciklis estében eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, hét bordája eltört, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része.

A buszsofőr az Index értesülése szerint nem vette észre, hogy elsodorta a kerékpárost, az utasok szóltak neki, majd a következő megállóban félreállt.



Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a hírportálnak azt mondta, személyes véleménye szerint a buszsofőrnek nincs helye a BKV-nál. Észre kellett volna vennie, hogy elütött egy biciklist és nem szabadott volna továbbhajtania.

A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást folytat a sofőr ellen, a BKV pedig munkáltatói eljárást indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.