Orvhalászat

Folyáson kapták el a halhalmozókat: 37 ponty és 1 harcsa volt a zsákban

A polgári rendőrök a polgárőrökkel közösen Folyáson fogták el azt a két férfit, akik az egyik halastóból több halat is elloptak.

2014.07.07 14:00ma.hu
A zsákban lelt zsákmány egy része (Fotó: police.hu)

A nyomozás adatai szerint 2014. június 28-án 3 óra 45 perc körüli időben a Polgári Rendőrőrs egyenruhásai a polgárőrökkel közösen Folyás külterületén járőröztek, amikor az egyik magántulajdonban lévő halastónál észrevettek két gyanúsan viselkedő férfit, akik a hátukon egy zsákban halakat cipeltek, valamint találtak a helyszínen egy 45 méter hosszú halászhálót is.

A járőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a polgári lakosokat intézkedés alá vonták és lefoglalták tőlük az engedély nélkül kifogott halakat. Az 57 éves R. Jánost és a 42 éves K. Andrást a rendőrök előállították a Polgári Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2014. július 3-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.