Kurva egy helyzet

Magyarokat prostitúcióra kényszerítőket ítéltek el Angliában

Hosszú börtönbüntetésre ítélte az eljáró londoni bíróság egy bűnszervezet tagjait - köztük magyar állampolgárokat -, akik prostitúcióra kényszerítettek állásígéretekkel Angliába csalt magyar nőket.

2014.07.03 17:45MTI
Forrás: Wikipedia

A dél-londoni Croydon kerület koronabírósága Vishal Chaudharyre, a társaság 35 éves vezetőjére 12 év, Á. Krisztiánra 10 év, K. Attilára hat év, Kunal Chaudharyre öt év, Á. Szilviára három év szabadságvesztést rótt ki.

A vád szerint a társaság száznál több - legalább 120 - fiatal nőt csalt Magyarországról Angliába, rendszerint takarítói vagy gyermekfelvigyázói állásígéretekkel. Többségüket azonban prostitúcióra kényszerítették és sokat közülük megerőszakoltak.

A bíró az ítéletet kihirdetve közölte: nagy a valószínűsége annak, hogy a szervezet - amely hat éven át tevékenykedett - valójában több száz nőt csalt Angliába ilyen módon, és több százezer font bevételre tett szert.

A per során a vád részéről elhangzott, hogy a csoport legalább 40 bordélyt tartott fenn Londonban, és egyes esetekben a prostitúcióra kényszerített magyar nőknek naponta akár húsz férfit is fogadniuk kellett. A banda az általa fenntartott bordélyokat online hirdetési portálokon reklámozta.

A Scotland Yard a magyar rendőrséggel közösen elvégzett nyomozás után lépett fel a társaság ellen. A brit hatóságok gyanúja szerint a szervezet tevékenysége Belgiumra, Ausztriára és Németországra is kiterjedt.

Angliában már az év elején is elítéltek egy ugyanilyen módszerekkel dolgozó öttagú társaságot - köztük négy magyart -, akik szintén Nagy-Britanniába csaltak és ott prostitúcióra kényszerítettek többtucatnyi fiatal magyar nőt. A magyarokra négy és hat év közötti, a banda egyetlen brit tagjára - az egyik magyar elítélt volt élettársára és csecsemőkorú gyermekének édesanyjára - három év szabadságvesztést rótt ki annak idején a brightoni bíróság.

Abban az ügyben a vád szerint a társaság nem egészen két év alatt ötvennél is több lányt csábított munkalehetőség ígéretével Magyarországról Angliába, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.

A megtévesztett magyar nőket panziókban, bérelt szálláshelyeken, sőt egyes esetekben a brightoni központtal működő Sussexi Egyetem diákszállásain helyezték el, szintén bordélyokat berendezve ezeken a helyeken.

Az az embercsempész banda ugyancsak honlapokon hirdette a fiatal - nem egyszer alig 18 éves - lányokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.