Erős szél volt

Felborult katamaránt, fennakadt vitorlást mentettek a vízirendőrök

Kisgéphajóval a vitorlás kishajót a rajta lévő hat személlyel együtt vontára vették, a homokpadról levontatták és a mélyebb vízre vontatták.

2014.06.15 09:48MTI
Forrás: police.hu

A fonyódi vízirendőrök segítségét kérték 2014. június 14-én 13 óra 25 perckor a Fonyód-Alsóbélatelep előtti vízterületre, mivel bejelentés érkezett, hogy egy katamarán vitorlás vízi sporteszköz felborult.

A helyszínen kiderült, hogy a katamarán két férfival a fedélzetén a Balatonon, Fonyód-Alsóbélatelep előtti vízterületen, a parttól körülbelül 400 méterre tartózkodott, amikor az erős szél a katamaránt felborította. A járművet a fedélzeten tartózkodók saját erejükből nem tudták visszaállítani.

Az egyenruhások a vitorlás vízi sporteszközt a szolgálati hajóval vontára vették és visszaállították, majd a rajta tartózkodó két férfival együtt a sekély vízig vontatták.

Homokpadon fennakadt vitorlást is mentettek a fonyódi vízirendőrök a Balatonlelle előtti vízterületen.

A fonyódi vízirendőrök 2014. június 14-én 17 óra körüli időben szolgálati kisgéphajóval a Balatonlelle előtti vízterületre indultak, mert onnan bejelentés érkezett, hogy egy vitorlás kishajó homokpadra futott.

A helyszínen kiderült, hogy a vitorlás hat személlyel a fedélzetén a Balatonlelle BAHART kikötő előtti vízterületen közlekedett, amikor az erős szél kisodorta őket a sekély vízre és egy homokpadon fennakadtak. Mivel önerejükből nem tudtak a homokpadról leszabadulni horgonyt dobtak és telefonon segítséget kértek.

A vízirendőrök kisgéphajóval a vitorlás kishajót a rajta lévő hat személlyel együtt vontára vették, a homokpadról levontatták és a mélyebb vízre vontatták. A vitorlás vezetőjének a mederfenék érintése miatt a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.