Engedélyköteles különlegesség

Kutyával mentek szarvasgombára

A férfiak gépkocsikkal és kutyákkal mentek szarvasgombát szedni Törökszentmiklós külterületére. A rendőrök több mint tíz kilogrammnyi ínyencséget foglaltak le tőlük.

2014.06.03 09:32ma.hu
Fotó: police.hu

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárás öt jászkiséri és három szolnoki lakos ellen - írja a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfiak 2014. június 1-jén reggel két gépkocsival érkeztek a Törökszentmiklós külterületén lévő erdőbe szarvasgombát szedni. Az állampolgári bejelentésre helyszínre érkező járőrök távozásukkor érték tetten a gépkocsikban utazó férfiakat. A jogsértők a járőrök láttán az egyik személygépkocsiból egy fekete bőr táskát az út menti búzatáblába dobtak, melyben egy kilogrammnyi szarvasgomba volt.

Az értékes csemegét rejtő poggyászt a rendőrök lefoglalták, a gépkocsiban tartózkodó szolnoki lakosokat elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

Az egyenruhások nem sokkal később megállították és ellenőrizték az erdőből távozni szándékozó másik gépjárművet is, melyben öt férfi tartózkodott. A gépkocsi utasteréből ásók, kapák és öt táskányi, frissen szedett szarvasgomba került elő. A járőrök a jászkiséri lakosokat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A jogsértők kutyákat használtak a gombák lelőhelyének feltérképezéséhez. A nyomozók a nyolc férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és bíróság elé állítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.