Négy uzsorás, Tiszavasváriban

Rendőrkézen a nyomorúság vámszedői

A két nő és a két férfi a rendelkezésre álló adatok szerint évek óta adott kölcsönt aránytalanul magas kamatra nehéz anyagi helyzetben lévőknek.

2014.04.23 13:24MTI

Négy, uzsora-bűncselekménnyel és zsarolással gyanúsított embert vett őrizetbe a rendőrség Tiszavasváriban.

A két nő és a két férfi a rendelkezésre álló adatok szerint évek óta adott kölcsönt aránytalanul magas kamatra nehéz anyagi helyzetben lévőknek.

A vallomások alapján az uzsorások a törlesztések elmaradásakor veréssel fenyegették adósaikat és azok hozzátartozóit.

A társaság tagjait, egy 24 éves és egy 45 éves tiszavasvári nőt, valamint egy 28 éves tiszavasvári, illetve 49 éves hajdúnánási férfit kedden fogták el a rendőrök és kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezésüket.

Az egyik gyanúsított lakásán tartott házkutatás során nagy mennyiségű, zárjegy nélküli, feltehetően csempészésből eredő cigarettát is találtak, így ellene a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is eljárást indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.