Újraélesztette

Körzeti megbízott mentette meg az idős ember életét

Körzeti megbízott élesztett újra egy idős embert vasárnap a Békés megyei Csorváson. Az életmentésben szerepe volt annak is, hogy a főtörzszászlós korábban egy gyógymasszőr tanfolyamot is elvégzett.

2014.04.07 17:25Havariapress

A Békés megyei településen vasárnap késő délután éppen szolgálatba tartott kerékpárján a helyi körzeti megbízott, amikor egy nő egy útkereszteződésben leállította, a segítségét kérve egy idős férfi rosszulléte miatt. Amikor a rendőr odalépett a földön fekvő férfihoz és megérintette az arcát, a nyugdíjas magához tért és elmondta, hogy az utcán gyalogolt, amikor megszédült és elesett.

Mivel a nevét is meg tudta mondani, úgy tűnt, hogy jobban lett, pár perc után viszont az egyenruhás azt vette észre, hogy az idős ember ismét egyre ritkábban vesz levegőt és a pulzusa is alig tapintható.

Ezért úgy döntött, hogy mentőt hív, egyúttal megkezdte az újraélesztést is, amiben a helyi szociális otthon egyik gondozója és telefonon keresztül a mentőszolgálat diszpécsere is a segítségére volt. Miután az életmentés sikerrel járt - köszönhetően annak is, hogy a főtörzszászlós korábban gyógymasszőr képzésen is részt vett -, az időközben kiérkező mentők az idős embert kórházba szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.