Életmentő dunaföldvári rendőrök

A jéghideg Dunában gyalogolt a mély víz felé - levetkőzve mentek utána a földvári rendőrök

A parttól körülbelül 40 méterre a folyó erős sodrású részén érték utol a férfit, aki azonban újból a vízbe akarta vetni magát...

2014.04.05 08:20ma.hu

Egy férfi hívta telefonon a rendőrség 112-es segélyhívó számát 2014. április 4-én 17 óra 58 perckor. Elmondta, hogy a dunaföldvári csónakháznál a Duna partján tartózkodik és a vízbe fog ugrani, mert véget akar vetni az életének.

A járőrök perceken belül a helyszínre értek és megláttak egy alsónadrágban lévő férfit, aki a folyóparttól kb. 30 méterre a Dunában gyalogolt a mély víz felé. Az egyenruhások megszólították és megpróbálták rávenni, hogy jöjjön ki a vízből, de ő nem tett le szándékáról.

A rendőrök szolgálati ruházatuktól megszabadultak, felszerelésüket letették és a jéghideg vízbe mentek. A parttól körülbelül 40 méterre a folyó erős sodrású részén érték utol a férfit.

A két rendőr testi kényszert alkalmazott és a fiatalembert a vízből a partra kimentette, de ő újból a vízbe akarta vetni magát, ezért a rendőrök megbilincselték, majd a mentők a dunaújvárosi kórházba vitték.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.