Életfogytiglan Indiában

Életfogytiglan csoportos nemi erőszakért

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt pénteken egy mumbai bíróság négy férfit, akik tavaly megerőszakoltak egy fiatal nőt. A négy férfi közül hárman más bűntettben is érintettek, de ez ügyben még nincs döntés.

2014.03.21 14:02MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A 18 és 27 év közötti férfiakat csütörtökön mondta ki bűnösnek a törvényszék. Azzal vádolták őket, hogy tavaly július végén egy elhagyott textilgyár területén megerőszakolták egy telefonközpont alkalmazottját.

A négy elítélt közül hármat egy másik ügyben is bűnösnek mondott ki csütörtökön a mumbai törvényszék, de ebben az ügyben csak hétfőn hirdetnek ítéletet. Azzal vádolják őket, hogy tavaly augusztus végén - kevesebb mint egy hónappal az előbbi eset után, ugyanazon a helyszínen - megerőszakoltak egy 22 éves fotóriporter lányt, aki éppen fényképeket készített egy magazinnak. A lánnyal volt egy férfi kísérő is, őt az elkövetők leteperték és megkötözték, majd a lányt a romos épület egyik sarkába hurcolták, és legalább hárman megerőszakolták. Az áldozatot súlyos belső sérülésekkel szállították kórházba.

A két ügyben folyó bírósági eljárás hét hónapon át tartott, 41 tanút hallgattak meg. Az ügyben eljáró ügyész nem zárta ki, hogy a mindkét bűncselekményben érintett három férfi ellen halálbüntetést fog kérni. A két bűncselekménynek két kiskorú vádlottja is van, felettük kiskorúak bírósága ítélkezik.

A fotóriporter elleni támadás nagy közfelháborodást váltott ki Indiában, mert kísértetiesen hasonlított arra a 2012. decemberi újdelhi tragédiára, amikor egy 23 éves diáklányt egy mozgó buszon erőszakolt meg és bántalmazott bestiálisan öt férfi, miután a barátját megkötözték. A lány két héttel később belehalt sérüléseibe. Négy elkövetőt halálra ítélt a bíróság.

Mumbait - az ország gazdasági központját - korábban az egyik legbiztonságosabb városnak tartották a nők számára Indiában. Annak ellenére, hogy a mumbai és újdelhi támadásoknak óriási visszhangjuk volt, az indiai sajtóban máig mindennaposak a szexuális bűncselekményekről szóló jelentések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.