Győrben, késsel ölt a hajléktalan

"Mészárlás volt" - mondta a bíró az életfogytiglan kihirdetésekor

A konyhakéssel okozott harminc sérülés közül négy a hátán érte az áldozatot, akinek haláláig tartott a szurkálás.

2014.02.21 11:46MTI

Első fokon, nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Győri Törvényszék azt a hajléktalan fiatalembert, aki tavaly januárban segíteni ment egy kocsmai ismerőséhez, majd vita közben leszúrta áldozatát. Király Richárd legkorábban harminc év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.

"Akárki akármit mond, ez mészárlás volt" - jelentette ki az ítélethirdetés során Köszler Ferenc bíró, utalva arra is, hogy a konyhakéssel okozott harminc sérülés közül négy a hátán érte az áldozatot, és a haláláig tartott a szurkálás. A vádlott később ugyan beismerte tettét, magbánást tanúsított, de utóbbi jelentős része önsajnálat volt.

Az áldozatot talán akkor sem lehetett volna megmenteni, ha bemosakodott orvoscsapat van a helyszínen - jegyezte meg. Utalt arra is, hogy a tettes, észlelve, hogy áldozata nem lélegzik, előbb ágyterítővel letakarta a tetemet, lefürdött, majd ruhát, révét, mobiltelefont magához véve távozott. A tévét eladta, a bankkártyával pedig megpróbált pénzt felvenni.

Ezzel a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés mellett kifosztás, készpénz-helyettesítő eszközzel visszaélés miatt is elítélték, mindehhez csekély mennyiségű kábítószer birtoklása is társult.

A bíró kiemelte: a vádlottra korábban többször szabtak már ki büntetést erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt. Felsorolása szerint eddig mintegy 12 évnyi letöltendő büntetéssel sújtották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.