Megkínozták, majd megölték áldozatukat

Életfogytiglan az idős mélykúti férfi gyilkosainak

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a két vádlottat, akik 2011-ben megkínoztak, és kegyetlenül meggyilkoltak egy idős mélykúti férfit.

2014.02.27 11:00MTI
freedigitalphotos.net

A táblabíróság társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a vádlottakat, és kimondta, a 34 esztendős Navratil János nem bocsátható szabadlábra, az egy évvel idősebb Burai István pedig legkorábban 35 év után szabadulhat.

Az 1925-ben született későbbi sértett testvérével élt egy mélykúti házban, otthonából csak vásárolni járt el, és ilyenkor az összes megtakarított pénzét magával vitte.

Az idős férfi otthon a pénzt különböző helyekre eldugta, a bankjegyeket később azonban csak egyik közelben lakó rokona segítségével találta meg, ezért 2011 nyarától már a férfi vette föl nyugdíját és kezelte megtakarításait. 2011. november 20-án a két vádlott egy mélykúti kocsmában italozott, és elhatározták, hogy megszerzik az idős férfi vagyonát, akiről egyikük úgy tudta, mindig sok pénzt hord magával.

A két férfi már sötétedés után ment a sértett házához, és amikor a házigazda ajtót nyitott, egyből megtámadták. Ütlegelték, megrugdosták az idős férfit és pénzt követeltek tőle. A sértett hiába állította, hogy a lakásban nincs pénz, hiába könyörgött, hogy ne bántsák, órákon át tovább verték, megkötözték, kalapáccsal, fahusánggal is bántalmazták az áldozatot.

A sértett a hosszan elhúzódó bántalmazás során számtalan sérülést szenvedett el - szinte az összes bordája és szegycsontja is eltört –, és végül elhunyt.

Az elkövetők, hogy meggyőződjenek az áldozat haláláról, a náluk lévő öngyújtóval megégették a férfi bal lábszárát, illetve azt fedő nadrágját. A vádlottak felforgatták a házat, és végül összesen 19 ezer forintnyi értéktárggyal távoztak a helyszínről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.