Butadién?

Veszélyes - talán gyúlékony - anyag szivárog a hatvani vasútállomáson

A mérgező, nagyon gyúlékony anyag a tartálykocsi lefejtő csonkjánál szivárog. A katasztrófavédelem helyszínen lévő egységei méréseket végeznek védőfelszerelésben

2014.03.21 08:59Havariapress
A kép csak illusztráció (forrás: youtube.com)

Feltehetően rendkívül gyúlékony butadién szivárog egy vasúti tartálykocsiból a hatvani vasútállomáson. A katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen vannak.

Egy hét kocsiból álló szerelvény egyik tartálykocsijából kezdett el ismeretlen anyag szivárogni a hatvani vasútállomáson. A tartályban feltehetően cseppfolyósított butadién van. A mérgező, nagyon gyúlékony anyag a tartálykocsi lefejtő csonkjánál szivárog.

A katasztrófavédelem helyszínen lévő egységei méréseket végeznek védőfelszerelésben, riasztották a helyszínre a katasztrófavédelmi mobil labort is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.