A lakók visszatérhettek otthonaikba

Tizenegy harckocsiaknát találtak Nagybajomban

Tizenegy német harckocsiaknát, csaknem kétkilónyi gyalogsági lőszert és aknavető gránátot találtak a tűzszerészek a Somogy megyei Nagybajomban hétfő délután.

2014.03.10 17:38MTI
freedigitalphotos.net

A lakók már visszatérhettek otthonukba - tájékoztatta az MTI-t a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje. Várkonyi Melinda elmondta: a mentesítés idejére egy háromszáz méter sugarú körben lezárták a területet.

A sértetlen robbanótesteket már biztonságba helyezték, így visszatérhettek otthonukba a kiköltöztetett emberek. Felidézte, hogy az első harckocsiaknára csatornázás közben bukkantak rá a munkások.

A kihívott tűzszerészek ezután további tíz második világháborús német TMI-42 típusú harckocsiaknát, egy 82 milliméteres, szintén második világháborús szovjet aknavető gránátot, valamint kétkilónyi gyalogsági lőszert találtak.

A sértetlenül, éles állapotban előkerült hadianyagot honvédségi gyűjtőhelyre szállították - mondta Várkonyi Melinda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.