Útlezárás

Intézkedő rendőrt sodort el egy görög autós az M5-ösön

Elsodort egy intézkedő rendőrt egy görög autós az M5-ös autópályán Röszke közelében hétfő délután, a sztráda Budapest felé vezető oldalát lezárták.

2014.02.03 16:56MTI

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, az eddigi adatok szerint senki nem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket.

A Szegedi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, fennállnak-e a nyomozás elrendelésének feltételei hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt – közölte a szóvivő.

Szanka Ferenc elmondta, hogy egy görög állampolgár a röszkei átkelőnél lépett magyar területre, az M5-ös autópályán a belső sávban haladt, amikor egy rendőrjárőr igazoltatni akarta. A sofőr a jelzésre nem állt meg, és tisztázatlan körülmények között elsodorta a rendőrt.

A görög sofőrt a rendőrök két kilométeren keresztül üldözték, és egy ütközés után tudták megállítani. Az eset során – az eddigi adatok szerint - senki nem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket – közölte a szóvivő. A helyszínelés idejére az autópályát a 170-es kilométer közelében teljes szélességében lezárták, a forgalmat a régi 5-ös útra terelik.

A Szegedi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, fennállnak-e a nyomozás elrendelésének feltételei hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt. Az eset részleteiről a szóvivő keddre ígért tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.