Félrecsúszott

Újabb félretájékoztatás? Senki sem mert autóba ülni, ezért kezét-lábát törte a lakosság

Nem volt igazán pontos az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációja - az ónos eső miatti fokozott balesetveszélyt főként az autós közlekedéssel hozták összefüggésbe. Noha autóba senki sem mert ülni, tele lettek az ügyeletek kéz- és lábtöréses esetekkel.

2014.02.02 17:51MTI, ma.hu

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap délutáni közleményében azt írta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére feloldotta a piros, illetve a narancs riasztást, ezzel mindenhol megszűnt az ónos eső miatti fokozott balesetveszély.

OKF: az állampolgárok felelős magatartást tanúsítottak

A katasztrófavédelem köszönetét fejezi ki az állampolgároknak eddigi türelmükért, és a rendkívüli időjárás idején tanúsított felelős magatartásukért.

A katasztrófavédelem ennek ellenére továbbra is azt kéri, hogy az útnak indulók tájékozódjanak a tervezett útvonalukon várható közlekedési viszonyokról, és rendkívül körültekintően közlekedjenek - írta az OKF.

Kéz- és lábtöréses esetek - megnövelt dolgozói létszám az ügyeleteken

Az ország déli és nyugati területein lévő fekvőbeteg-ellátó intézményekből a szokásosnál nagyobb betegforgalmat jeleztek a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetnek (GYEMSZI) a hétvégi ónos eső miatt. Kiemelték, hogy a betegellátás zökkenőmentes és zavartalan.

A GYEMSZI közleménye szerint jelentősen megnőtt a betegforgalom Vas, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Bács-Kiskun megye kórházainak traumatológiai és sürgősségi osztályain. Győrben ötszörösére emelkedett az ilyenkor szokásos betegforgalom, ezért az ügyeleti létszámon felül további dolgozók behívására is szükség volt. Sopronban 50 százalékkal nőtt a sürgősségi betegellátó osztály forgalma, ott ugyancsak megnövelt dolgozói létszámmal látnak el kéz- és lábtöréses eseteket. Veszprémben szintén nagyobb a betegforgalom, de az ügyeletes dolgozók ellátják a betegeket.

Kaposváron és Szekszárdon kisebb mértékben emelkedett a hétvégi betegforgalom. Kalocsán mintegy 20 százalékos volt a növekedés.

A budapesti traumatológiai ügyeleteken ugyancsak kismértékben nőtt a betegforgalom, ellátási nehézséget sehonnan sem jeleztek a fenntartónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.