Milyen ember lop templomból?!

Nagy értékű ékszereket loptak el a pécsi székesegyházból

Az Új Dunántúli Napló keddi számában Damásdi Zoltánra, a Pécsi Egyházmegye levéltárosára hivatkozva azt írta: a kápolnában elhelyezett vitrinből három, püspökök által viselt, drágakövekkel kirakott mellkereszt, öt püspöki pecsétgyűrű, egy kettőslánc és egy emlékérem hiányzik, eltűnésüket egy alkalmazott vette észre.

A levéltáros szerint a tárgyak az előzetes becslések szerint több tízmillió forintot érnek, de valójában felbecsülhetetlenek, az egyik mellkereszt még a 18. században készült.

A baranyai napilap úgy tudja: a vitrin be volt zárva és sértetlen maradt, a helyiségben működött a riasztó, a lopáskor mégsem jelzett.

A rendőrség az ügyben lopás gyanújával indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.