Kiegészítő biztosításként

Népszerű a lopás casco

Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban az internetes alkuszok tapasztalatai szerint a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás az úgynevezett lopás casco.

2013.12.11 07:33MTI
freedigitalphotos.net

A genertel.hu direkt biztosítónál például minden nyolcadik kgfb-szerződésre jutott egy ilyen biztosítás. A genertel.hu adatai arra a trendre is rámutatnak, hogy egyre idősebb autókra kötnek lopás cascót a járműtulajdonosok.

A biztosító közleményében ezt azzal magyarázza, hogy ahogyan emelkedik a teljes járműállomány életkora, úgy lopnak el egyre több autót alkatrésznek.

Az adatok szerint 2010-ben 3,9 év volt az ellopott kocsik átlagéletkora, tavaly már 5,4 év, az idén pedig eléri a 6 évet. Ennél a biztosítónál a lopás casco 34 százalékát kötik a 6-9 éves és 37 százalékát a 10-13 éves kocsikra.

A választható térítési limit a szerződések felénél 1 millió forint, a másik fele szinte azonos arányban 500 ezer, illetve 2 millió forint. A közlemény megjegyzi, hogy az egymilliós limit duplázása mindössze havi egy-kétezer forintba kerülne, viszont a biztosító ekkor is csak a piaci értéket fizeti, és levonja az önrészt is, amely általában 20 százalék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.